Filmovi

Pogledajte filmove o trudnoći i porodu i pripremite se za osnažujuće iskustvo poroda. Filmove možete pogledati na internetu ili posuditi u Rodinoj biblioteci, a oni sa naslovima na hrvatskom nude mogućnost titlova na hrvatskom jeziku.
Mliječna staza

Mliječna staza

Dojenje je više od osobne odlluke - ono je ekonomsko, javnozdravstveno pa i političko pitanje. Ali tko zarađuje od dojenja, a tko gubi? Koja je naša uloga?
Lice poroda

Lice poroda

Kada pričamo o porodu, osobne odluke odjednom postaju odluke zajednice. Zašto je samostalno donošenje odluka važno u trudnoći i porodu, ispričano kroz priče tri žene.
Trial of Labour

Trial of Labour

O vaginalnom porodu nakon carskog reza (VBAC) se govori kao o nečem vrlo rizičnom - je li to istina? Koji su stvarni rizici, i tko ima pravo donositi odluke?
Why not Home?

Why not Home?

Kako rađaju zdravstvene djelatnice? Pratite priče tri zdravstvene djelatnice koje odluče svoju djecu roditi kod kuće, uz primalju, i saznajte zašto.
Sloboda porodu

Sloboda porodu

Ženama se diljem svijeta onemogućava odabir u trudnoći i porodu, i privatno pitanje poroda postaje odjednom javno pitanje koje se rješava na sud.
Mikroporod

Mikroporod

Dobre bakterije neophodne su za zdravlje. Ovaj film istražuje ogroman utjecaj trudnoće, poroda i babinja na razvoj dijabetesa, celijakije i drugih kroničnih bolesti.
Doula! Tvoja pomoćnica na porodu

Doula! Tvoja pomoćnica na porodu

Žena od povjerenja, ili doula, može utjecati na zdravlje vaše trudnoće te na trajanje, ishod i doživljaj poroda i babinja. Saznajte više o radu doula.
Orgazmički porod

Orgazmički porod

Sasvim novi pogled na porod i rađanje - kroz sedam poroda vidjet ćete da porođaj ne mora biti bolno, loše iskustvo, već ono može biti - orgazmično.
Biznis poroda

Biznis poroda

Skrb za trudnice, rodilje i novorođenčad je unosan posao - pogotovo u SAD-u. Realnost skrbi u rodilištima i zašto se neke prakse nikako ne mogu iskorijeniti.