Bio-Natur

Razmišljam i ne znam od kuda da počnem … Od Vitinog poroda i iskustava s našim zdravstvom ili od trenutka kad sam krenuo prema Austriji. Odlučio sam početi od nedjelje, 2. ožujka, a ako nekog zanima što je bilo prije, neka pročita Bubimirinu priču do tog dijela.

Uglavnom, dogovoreno je da cure odu u Graz, a ja dolazim kad krenu trudovi.  Dobro, rekoh, prodano … i cure krenu gore u 14 sati u nedjelju, a ja odmah dogovorio s Daddyjem da dođe na belu, pivu i prespava koji dan u kući bez ženskih glasova. Videoteka, filmovi, mir, spuštene rolete 24 sata, za ručak Poli i podravac, za večeru Poli ili pašteta i podravac, mogu zaspati u dnevnom boravku i ustati ujutro slomljen na posao, ne moram pospremati za sobom … opet bela, gledanje tekme s ekipom, piva, tekma, piva, tekma, piva …

Stiže poruka: "Evo mi smo došle, sad me Monika pregledala i veli da ideš spavati, jer bih te mogla nazvati da kreneš još večeras!“  Ma da … ziher… pa ja imam drukčije planove bar par dana … da ne povjeruješ. Odgovaram:  "Supeeeeeeeer!!!“

I zar nije poslala poruku malo kasnije? Citiram: "Ajde ti polako kreni. Mene frče lagano na 14 min. M je rekla da nju ne budim kad budu na 5 min. Ali molim te, ne juri. Nema potrebe“.

Od: Buba

22:48 2/3/2008

I tako … sjedam u auto i krećem za Graz. Zaboravljam na tekme i pivu, počinju me pucati očinski osjećaji.

Dolazim gore. Dočekuje me Buba na vratima … mislim, zar je već gotovo!?  Veli ona: "SVE JE STALO!“. Kaže on: "Molim?“. Veli ona: "Sve je stalo, bili su lažnjaci. Ostani pa ćemo vidjeti ujutro. Misli on: "Tako mi i treba kad sam si sve lijepo isplanirao". Kaže on:"Dobro!“.

Ujutro se dogovaramo da Vita ode za Zagreb s punicom, a Buba i ja ostajemo "do daljnjeg“. Monika je OK … doručak … kruh sa sjemenkama i bio-natur pekmez. Za ručak juha od bio-natur sjemenki.

Vidim da je odnio vrag šalu i zapalim u dućan po sendvič, zapravo dva sendviča i jogurt.  Za večeru bio-natur slanutak sa sjemenkama. I tako dva dana …

Treći dan vidim da se ponavljaju sjemenke i pitam Moniku imaju li kakvog "flajša“. I sažalila se žena, jer je valjda vidjela da već tri dana nisam bio na WC-u. Od tog dana  dobivao sam, vjerovali ili ne, bio-natur puretinu koja je udisala svježi zrak, bio-natur jogurt, bio-natur salamu od iste takve životinje. Uglavnom, Buba je dobila prirodan porod, a ja bio-natur prehranu.

Nakon šetnjica po Grazu došao je i taj dan! Naravno da nisam bio iznenađen i nervozan, jer sam na bio-natur prehrani i sve mi je bilo prirodno. Buba otvorena osam prstiju, a mi šećemo. Monika je očito s prozora vidjela da je Buba malo šira, pa nas je pozvala i Bubu bućnula u kadu. Prije toga sam ubacio sol u kadu i natočio tople vode da se žena malo razmoči.

Ušla je kraljica i malo po malo … ZASPALA! Žena je zaspala, a Monika je pita "Što ćemo sad, Vesna?“. A Buba ni pet ni šest nego "ŠLAFEN“ i okrene se na drugu stranu. "Čekaj, pa daj prvo rodi, a onda spavaj“, kažemo joj Monika i ja smijući se. Luda kuća.

No nakon kraćeg vremena dogodio se predivan trenutak. Između trudova lagano je izronila jedna mala glavica. Vidjela se samo kosica. Vesna pruža ruke i u sljedećem trudu pridiže glavicu sama svojim rukama i stavlja Brunu Eli na prsa.

Kad bih sada mogao opisati kako sam se osjećao, vjerojatno bi Monika postala milijarderka, jer sigurno bi svi ljudi željeli iskusiti ovaj neopisivi osjećaj blagosti i sreće. Nakon toga više ništa nije bitno.

P.S. Ovim putem želim zahvaliti anđelu Bruni Eli što je izabrala Bubu i mene za svoje roditelje.